Logistiek

Rik Persyn Bjorn Windels

Helpdesks bij de technische dienst – Rondetafelgesprek

Welke ervaring hebben ziekenhuizen met hun helpdesk? Wat zijn belangrijke parameters bij het digitaliseren? Hoe kiezen voor een Facility Management Information System (FMIS)? Welke hindernissen kan je verwachten? Hoe diep zijn de digitale systemen al doorgedrongen? Wat kan nog beter?

Operationele excellentie vereist gezonde interne processen

“Om een antwoord te bieden op de interne en externe uitdagingen, moeten ziekenhuizen de weg inslaan van een lead hospital. Door slim te werken, combineren ze kostenefficiëntie met hoogkwalitatieve resultaten. Alleen deze ziekenhuizen kunnen in de toekomst succesvol blijven innoveren. De weg naar een lead hospital vereist straffe keuzes en een duidelijke strategische visie,” openen Danny Boeykens en Dries Van Halewyck, respectievelijk partner en consultant bij Möbius. Möbius is een groep van consultants met rijke ervaring en expertise in de zorg.

Samenaankoop ziekenhuizen van strategisch belang om te overleven

“Samenaankoop kan niet los gezien worden van een gezamenlijke organisatie van logistiek. Samen zal dit de volgende jaren meer en meer van strategisch belang worden voor de zorginstellingen om te overleven. Om tot een optimaal resultaat te komen moeten ook leveranciers actief betrokken worden in deze denkpiste,” opent Karl Van den Bosch, Logistiek Directeur bij UZ Brussel.