Johan Beschuyt kent de technische werking van het Sint-Vincentiusziekenhuis door en door. Dat kan ook niet anders, aangezien hij er al sinds 2001 werkt. Een rode draad die er door zijn carrière heen loopt is de samenwerking met VINCI Facilities. De ervaring die de HVAC-specialist heeft in het ziekenhuis van Deinze reikt zelfs tot in de jaren 1980.

 

Al meer dan 30 jaar wordt het technisch onderhoud in het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze uitgevoerd door VINCI Facilities  of een van de bedrijven dat het in de loop der jaren overnam, zoals respectievelijk Fläkt, ABB en Cegelec. Een samenwerking die toch wel uniek genoemd mag worden: “Het grote voordeel hierbij is dat de technici van VINCI Facilities die bij ons over de vloer komen onze installaties door en door kennen, ook al zijn het geen medewerkers van ons ziekenhuis. Mijn technisch team hoeft hen niet meer wegwijs te maken en tijd te verliezen, een belangrijk voordeel toch wel.”

 

“Als we hen contacteren voor een probleem, gebeurt het zelfs dat ze vanop afstand de oplossing weten aan te reiken. Al komen ze altijd binnen de 24 uur langs ook als mijn technische dienst dat nodig acht”, vertelt Johan Beschuyt, die over een team van 7 technici beschikt. “Zij volgen dagelijks alle technische zaken op, zoals het controleren van de precaire installaties. Alles wordt gecheckt waardoor problemen snel gemerkt worden. Mijn team is heel goed in het stellen van diagnoses. Voor een diepgaande, concrete second opinion doen we dan een beroep op het team van VINCI Facilities.”

 

Door de jaren heen is het ziekenhuis in Deinze gegroeid. VINCI Facilities volgde alles mee op. Naast onderhoud zijn ze ook gespecialiseerd in plaatsing en installatie. Johan Beschuyt: “Het mooie is ook dat mensen die nu manager zijn bij VINCI Facilities vroeger zelf ook op de technische vloer stonden. Op alle niveaus in het bedrijf is de technische kennis aanwezig. En dat maakt de vertrouwensband alleen maar sterker.”

 

“Diepgaande productkennis en knowhow, dat zijn zaken waarover je sowieso dient te beschikken als HVAC-specialist. Hoe kan je je dan alsnog onderscheiden van de rest? Service, dáár kun je het verschil maken”, licht Chris Ryssaert toe (Business Development Manager bij VINCI Facilities). “Beschikbaarheid, snel ter plaatse komen, een goede relatie onderhouden met het technische team van de instelling zelf… Het is de basis van onze goede samenwerking met Sint-Vincentius en ook met andere zorginstellingen uiteraard.”

 

VINCI Facilities heeft in verschillende sectoren ervaring, maar zeker ook in de zorgsector. “Het is anders werken dan bij industriële klanten”, bevestigt Chris Ryssaert. “De installaties zijn doorgaans gelijkaardig in alle zorginstellingen, maar je moet de logistieke omstandigheden snel in de vingers krijgen. Aangezien we thuis zijn in de specifieke procedures, regels rond hygiëne en administratieve vereisten in de zorg waar je rekening mee moet houden, kunnen we ons meteen concentreren op waar het echt om draait.”

 

www.vinci-facilities.be