“Het beste uit twee werelden: industriële capaciteit, compact en huiselijk design”
 

Vraag het aan de expert: Jurgen Claeys is al 21 jaar Hoofd Technische Dienst bij PC Sint Jan Baptist , een grote psychiatrische instelling in Zelzate. Miele installeerde er een dertigtal industriële vaatwassers, verdeeld over verschillende woonunits. Dat Jurgen Claeys het raamcontract met Miele voor aankoop, vernieuwing, onderhoud en herstelling telkens weer verlengt, heeft goede redenen. “Ik vind nergens anders vaatwassers én een dienst naverkoop die zo goed aan onze specifieke eisen voldoen.”
 

Het PC Sint Jan Baptist telt ongeveer 420 residenten verdeeld over 22 units die elk 20 à 30 bewoners tellen. Wat zegt dat over de investeringen op het vlak van keukeninfrastructuur? “Elke unit heeft een keukenunit met een vaatwasser”, zegt Jurgen Claeys. “We hebben gekozen voor compacte geïntegreerde keukens die er heel huiselijk uitzien, op maat van de grootte van de unit. Anderzijds heeft de keuken ook een industrieel aspect, want op korte tijd heb je veel capaciteit nodig. Miele was op al die punten de meest geschikte leverancier. In de loop der jaren hebben we geleidelijk aan een dertigtal keukens geïnstalleerd.”
 

 

Wat zijn de grote voordelen van de PG 8057 vaatwasser?
“Een PG 8057 vaatwasser heeft vijf minuten voor een vaatwasbeurt. Een heel verschil met een toestel voor huishoudelijk gebruik. We hebben hier beste van twee werelden: we hebben ook ‘echte’ industriële vaatwassers in onze gebouwen. Maar voor de kleine keukens is de PG 8057 ideaal. Het toestel heeft bovendien een geïntegreerde desinfectiefunctie. Inoxschaaltjes die we gebruiken voor het verdelen van de medicamenten, worden meteen mee gereinigd. Daar hebben we dus geen apart toestel voor nodig.”
 

Hoe belangrijk is de vertrouwensband met je leverancier?
“We hebben een raamcontract met Miele. Als er iets te herstellen valt, wordt dat meteen geregeld. Voor een professioneel toestel is dat essentieel: je wil het meteen weer in bedrijf hebben. We hebben uitgekeken naar alternatieven, maar de meerwaarde van de PG 8057 vinden we elders niet. We zijn al 30 jaar klant: we kunnen op Miele rekenen. Dit type vaatwasser is al decennia op de markt, maar er komen telkens upgrades op het vlak van concept en design. Oudere toestellen gaan er geleidelijk uit. Miele berekent voor op basis van het aantal draaiuren van het toestel wanneer het aan vervanging toe is. Elk toestel wordt apart gemeten, want elke unit heeft een andere gebruiksfrequentie. Die service haal je op termijn ruimschoots weer uit je aankoopprijs.”
 

De Miele PG 8057 vaatwasser volgens Jurgen Claeys:
• Compact
• Mooi design en functioneel
• Geschikt voor kleine ruimtes
• Snel en efficiënt
• Geïntegreerde desinfectiefunctie
• Regelmatige updates
• Proactieve dienst naverkoop
• Vijf jaar garantie