Kent u het systeem van toiletten met directe spoeling? Dit is namelijk de perfecte oplossing voor in zorginstellingen. DELABIE, dat al dertig jaar dergelijke oplossingen ontwerpt, overloopt kort enkele voordelen ervan.
 

Hygiëne
Directe spoeling is gebaseerd op een waterkolom en gebruikt de druk van het waternet. Het toilet heeft dus geen reservoir nodig en dat heeft heel wat voordelen. Zo wordt in de zorgsector de temperatuur in de kamers op peil gehouden, het is er goed warm. Dus bij een toilet met reservoir neemt het stilstaand water de omgevingstemperatuur op, en wordt bacterievorming bevorderd. Als je het toilet dan spoelt, ontstaat er verneveling en kunnen bacteriën zich verspreiden. Bij directe spoeling ontbreekt stilstaand water en wordt bacteriegroei dus tegengegaan. Bovendien kan je opteren voor elektronische systemen zodat er geen fysiek contact nodig is.
 


 

Waterbesparend
Omdat de druk van het waternet wordt gebruikt, is de spoeling krachtiger. Dit garandeert een hogere efficiëntie waardoor een enkele spoeling volstaat.
Bovendien is een waterreservoir gevoelig voor kalk en onzuiverheden. Die kunnen de afdichting van het spoelsysteem aantasten en lekken veroorzaken. Het druppelen van water langs keramiek is vaak moeilijk vast te stellen en dat heeft een negatieve invloed op het kostenplaatje.
 

Architectuur & installatie
In zorginstellingen is een optimaal gebruik van de ruimte aangewezen. Het systeem van directe spoeling is compact, je moet geen ruimte voorzien voor het waterreservoir.
Een systeem met waterreservoirs kan je bovendien vervangen door een systeem met directe spoeling, bijvoorbeeld bij een grondige renovatie. Als er een technische ruimte is en een waterkolom in de buurt, dan is het in veel gevallen alleen nodig de finale aftakkingen te vervangen.
 

Toevoer
Voor de toevoerleidingen is enigszins een andere berekening nodig dan bij toiletten met waterreservoirs. DELABIE gaat bij directe spoeling uit van een basisdebiet van één liter per seconde.
 

Onderhoud
Bij een voorwandsysteem, uitgerust met een toiletkraan van DELABIE, is het onderhoud beperkt tot het reinigen of vervangen van het standaard binnenwerk. Belangrijk: het mechanisme en het systeem zijn onmiddellijk toegankelijk zonder het demonteren van de kraan.
 

Innovatie
DELABIE heeft het assortiment toiletkranen met directe spoeling uitgebreid met de TEMPOFLUX 3. Deze nieuwe zelfsluitende toiletkraan combineert design, comfort en vandaalbestendigheid. De bedieningsplaat met strak design kan je perfect in elk ontwerp integreren. Dezelfde inbouwdoos kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden: op rails voor gipsplaat, op volle muur of op paneel. De waterdichtheid is gegarandeerd dankzij een gepatenteerd systeem waarbij voorbij de kraag wordt afgesneden. Om het onderhoud te vereenvoudigen zijn de kwetsbare elementen (binnenwerk, filter en stopkraan) toegankelijk langs de voorkant, zonder dat je de inbouwdoos moet demonteren.