Jaarlijks reikt EMC een Partner Innovation Award uit. De prijs die dit jaar Docbyte te beurt viel is een waardering van EMC voor hun ontwikkeling van een open platform voor de digitale archivering van medische data.
De hoeveelheid digitale medische data in zorginstellingen groeit pijlsnel, een performant opslagsysteem is dan ook een absolute voorwaarde om de bedrijfszekerheid te garanderen. Opslag alleen is echter niet voldoende, iedere zorginstelling heeft ook behoefte aan een accuraat en betrouwbaar archiveringssysteem. Terwijl in onder meer Nederland en Finland digitaal archiveren in de zorgsector al fors uitgebouwd is, maken Belgische zorginstellingen momenteel een inhaalslag. Docbyte begeleidt hen hierbij met het EPA archiveringssysteem, een onafhankelijk software platform voor de meest uiteenlopende informatie zoals documenten, resultaten, beelden, video, enz. Het EPA archiveringssysteem is geschikt voor een multi-devices omgeving. Paul Henon, Healthcare Director Docbyte: “Wij zijn verheugd met het winnen van deze Award. Met het EPA-systeem kunnen we een belangrijke meerwaarde betekenen voor talloze zorginstellingen bij het archiveren van hun medische gegevens.”

ROI

De identificeerbare ROI van EPA vertaalt zich onder meer in het reduceren van de kosten voor archivering en distributie, en het verbeteren van de kwaliteit. Bovendien beschikt een zorginstelling met EPA steeds over een real-time backup voor resultaten en worden de migratiekosten van klinische toepassingen gereduceerd of helemaal geëlimineerd.