Televic Healthcare biedt de zorgsector met The House of Solutions een allesomvattende suite op vlak van communicatie, zorg en veiligheid. Het combineert de sterktes van verschillende selectief uitgekozen partners en treedt op als single point of contact. Voor de zorginstellingen is het alsof ze inschepen op een schip vol experten met een ervaren kapitein als aanspreekpunt. Een van de partners is Spectralink. Zij maken deel uit van het verhaal als dé expert op vlak van draadloze communicatie.
 

Zorgkundigen via smartphones laten communiceren? Het klinkt sexy en leuk, maar je botst snel op beperkingen en frustraties. “Consumentensmartphones zijn dan ook niet bedacht met kritisiche communicatieomgevingen zoals de zorgsector in het achterhoofd”, vertelt Tom Van Acker (Sales & Marketing Manager bij Televic). “Wij stelden al snel vast dat er meer nodig én mogelijk was.”
 

Meer mogelijkheden, dat is wat Spectralink biedt met hun knowhow en toestellen. De samenwerking tussen Televic en Spectralink gaat al enkele jaren mee. “Met onze devices leggen we de lat hoog, en zo hoort het ook. Zeker in de zorgsector”, licht Ries Modderkolk (Channel Sales and Strategic Accountmanager Benelux bij Spectralink) toe. “Dat gaat niet alleen om toepasbaarheid, maar ook om spraakkwaliteit, eenvoud van bediening, batterijduur… Onze focus op kwaliteit past dus in de visie en het mooie House of Solutions-verhaal van Televic.”
 

“Volgens het principe Try and Buy laten wij dan de markt kennismaken met dit verhaal”, gaat Tom Van Acker verder. “De zorginstellingen zien hoe goed het werkt, zeker in vergelijking met klassieke smartphones, en besluiten vlot om de proefopstelling te laten staan. De voordelen ten opzichte van een gewone smartphone zijn dan ook te groot om te laten liggen: de toestellen gaan langer mee, hebben een grotere valbestendigheid, zijn eenvoudig in gebruik, de batterij gaat langer mee en kan vervangen worden zonder dat het toestel uitvalt…”
 

De oplossing van Spectralink had nog een belangrijk voordeel: je bent namelijk niet gebonden aan een bepaald type telefooncentrale en kan dus probleemloos switchen indien gewenst. “We zochten niet voor niets een universele oplossing die toegepast kon worden op verschillende platformen. Dat soort toestel zochten we en Spectralink had het. Bovendien zijn hun toestellen compleet. Je hebt geen extra’s nodig die het geheel complex, storingsgevoelig en kostenverhogend maken.”
 

Televic is niet louter verdeler van Spectralinktoestellen, het betreft een vergaande integratie. Beide partijen bekijken ook samen hoe het in de toekomst nog beter kan. “Het huidige systeem is knap, maar alles kan beter”, oppert Ries Modderkolk. “Een nieuw toestel dat eraan komt, de Versity, zal het bijvoorbeeld mogelijk maken om vlekkeloos te switchen van WiFi naar 4G indien je je buiten het bereik van de WiFi begeeft. Je zal zelfs van batterij kunnen wisselen tijdens een gesprek, uniek op de markt. Op iets langere termijn denk ik dan weer aan toepassingen met domotica. In elk geval, eens het zover is, zal het zonder twijfel deel uit maken van The House of Solutions.”
 

De toestellen hebben een andere prijszetting ten opzichte van consumentensmartphones maar de vaak indrukwekkende extra functionaliteiten maken dan ook een groot verschil. Zo bespaar je onder meer de investering in reservetoestellen om lege batterijen op te vangen. Het prijsverschil is dus relatief en ondertussen rust je je medewerkers uit met topmateriaal.
 

Bijkomend voordeel is dat de toestellen deel uitmaken van een groter geheel, The House of Solutions. Televic bundelt de beste technologieën van de markt en de klant heeft één centraal aanspreekpunt.
 

Meer informatie?
www.televic-healthcare.com