120 aanwezigen zagen hoe de VSDV op vrijdag 8 juni 2018 veertig kaarsjes uitblies in D’Hulhaege | Kasteel Ten Bosse in Deinze. Wat begon in 1978 met een informele bijeenkomst van een aantal schoonmaakverantwoordelijken, is anno 2018 een vaste waarde in het Vlaamse zorgverenigingsleven.

 

Ondervoorzitter Bart Cleymans, facilitair directeur AZ Heilige Familie Rumst, stapte samen met de aanwezigen bij het begin van deze heuglijke namiddag eerst even door de geschiedenis van de vereniging, alvorens de eerste spreker aan te kondigen.

 

Iris Bakker leefde zich voorafgaand aan haar uiteenzetting vandaag gezellig uit in en rond Gent, om zich vervolgens helemaal in te leven in haar inspirerende wetenschappelijk onderbouwde presentatie De invloed van omgeving op onze patiënten en bewoners. Philip Van Kelst nam vervolgens de microfoon over en focuste zich tijdens zijn presentatie op de klantendriehoek. Van begin tot einde nam hij het publiek mee in een bijzonder interactieve sessie.

 

De lezingen werden afgesloten door voorzitter Anja De Ganck (Hoofd Schoonmaak & Preventieadviseur P.Z. Zoete Nood Gods Lede), die meteen ook de toekomstplannen van VSDV kwam toelichten en… de nieuwe naam! We wensen Netwerk in Zorg alvast een bijzonder mooie toekomst toe waarin ze een echte meerwaarde mogen zijn voor hun leden en de zorgsector in het algemeen.

 

Het huidige bestuur van de VSDV. (© www.vsdv.be)

VSDV