Betere hygiëne, meer tevreden personeel

Uit de onderzoeksresultaten blijkt eveneens hoe belangrijk goede hygiënevoorzieningen zijn voor de tevredenheid van werknemers. Meer dan een derde (35%) van de ondervraagde werknemers geeft aan meer tevreden te zijn over hun werk zolang ze op goede hygiëne kunnen vertrouwen. Veel werknemers zijn ook bereid hier zelf een steentje aan bij te dragen en 38% vindt ook dat het hun eigen verantwoordelijk­heid is hun werkplek zo hygiënisch mogelijk te houden. Arjan Gundlach, Marketing Director Benelux van Initial: “In de zorgsector is een goede handhygiëne uiterst belangrijk en doen werkgevers er goed aan dit te faciliteren. Bijvoorbeeld door voldoende zeep, mogelijkheden om handen te drogen en desinfecterende producten te bieden in de toiletruimte. Het vraagt een kleine investering die een grote impact heeft op de werktevredenheid en de zorg die de werknemers kunnen bieden aan de patiënten/bewoners.

Handhygiëne die afrekent met 99,9% van de bacteriën

Simpele acties zoals regelmatig handen wassen en ontsmetten kunnen ziektes tot 50% verminderen. Voor de zorgsector, waar het risico op kruisbesmetting groot is, stelde Initial daarom het Signature Hygiene Pack voor handen samen. Deze dispensers voorzien uw medewerkers van zeep, papieren handdoekjes, handcrème en desinfectans die 99,9% van de bacteriën doodt. De Signature lijn omvat daarnaast ook producten voor toilet hygiëne, afvalbeheer, dameshygiëne en luchtverfrissing. Belangrijk is ook dat Initial alle Signature dispensers levert met een professionele totaalservice. Inbegrepen: individueel advies op basis van een analyse van uw behoeften, vakkundige montage, levering van de
vullingen volgens de afgesproken frequentie, eventuele reparaties en vervangingen van defecte onderdelen. Het resultaat is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw automaten en zich volledig kunt toeleggen op uw eigen activiteiten.

Signature: betrouwbaar gebruiksgemak met antibacteriële
technologie

Om hygiënisch gedrag aan te moedigen bij het toiletbezoek en instellingen te helpen de verspreiding van bacteriën tegen te gaan ontwikkelde Initial de nieuwe Signature lijn. Signature biedt doorgedreven hygiëne en comfort in een elegante, afgeronde vormgeving die past in elke werkomgeving. In het kunststof oppervlak van deze dispensers is een antibacteriële zilverionentechnologie verwerkt, die bacteriegroei helpt verminderen. Door de extra gladde toplaag zijn de dispensers ook makkelijk schoon te houden.
Het gebruiksvriendelijke assortiment heeft een hoge product­kwaliteit en vergaande tests waarborgen de betrouwbaarheid en de stevigheid. Zo onderging elke dispenser intensieve gebruikstests, met minstens 1,5 miljoen bedieningen van het mechanisme alsook een test met slagkracht zodat de onderdelen bestand zijn tegen misbruik.

Verdere aanbevelingen voor betere hygiëne in zorgcentra

1. Toiletten: Risicohotspots zijn de toiletten, spoelknoppen en deurklinken. De verspreiding van bacteriën kan beperkt worden met sanitizers (desinfectie spoelwater) en seatcleaners (reiniging toiletbril).
2. Receptie / ingang: Deurklinken huisvesten bacteriën die o.a. huidinfecties en voedselvergiftiging veroorzaken. Handdesinfectiemiddelen doden bacteriën en voorkomen de verspreiding van infecties.
3. Gangen / gemeenschappelijke ruimten: Door hoge bezoekersaantallen worden deze ruimtes hotspots voor bacteriën. Luchtverfrissers gaan slechte geuren tegen en luchtreinigers maken bacteriën in de lucht onschadelijk.
4. Bureaus / kamers: Deurklinken en bureaubladen huisvesten virussen die verkoudheid veroorzaken. Regelmatig handen wassen minimaliseert de overdracht van deze ziektekiemen.
5. Keuken: Oppervlakken waar eten op wordt bereid, kunnen bacteriën huisvesten die buikgriep en urineweginfecties veroorzaken. Goede handwas- en handdesinfectieproducten voorkomen besmetting.

Til de hygiëne naar een hoger niveau met onze GRATIS hygiëne-evaluatie.

Goede hygiëne is in ieders belang.
Bacteriën kunnen geurhinder, schade aan installaties en onaantrekkelijke vlekken veroorzaken, wat allemaal afbreuk doet aan de standaarden die u wilt uitstralen. Nog belangrijker is dat bacteriën en virussen ziekten kunnen
veroorzaken, en soms zelfs heel ernstige. De gevolgen voor uw instelling kunnen groot zijn, denk maar aan ziekteverzuim, verlaagde tevredenheid, imagoschade, enz. Initial helpt u dit te voorkomen.

Compleet beeld van hygiënebehoeften.
Voor Initial is hygiëne een wetenschap. Daarom bieden we u als deel van onze kwaliteitsservice een deskundige gratis hygiëne-evaluatie aan. Onze hygiëne-experts onderzoeken met een toolkit de risicozones, zoals deurklinken van toiletten, aanrechten in keukens en bureaubladen in kantooromgevingen. Met testen kunnen ze de hygiënerisico’s wetenschappelijk beoordelen. Ze gaan ook na of uw huidige hygiënevoorzieningen goed werken en of deze oplossingen de hygiëne maximaal ondersteunen. Zo krijgen ze een compleet beeld van uw hygiënebehoeften.

Uitgevoerde testen:
• Microbiologische uitstrijkjes van bekende risicozones.
• Controle van de vochtigheid.
• Analyse van snelheid en temperatuur van handdrogers.

Advies op maat.
Op basis van de resultaten stemmen we onze hygiëneoplossingen optimaal af op uw specifieke behoeften. U krijgt gefundeerd advies over de meest geschikte hygiënelijn, het benodigde aantal dispensers en verbruiksartikelen volgens aantal en geslacht van gebruikers en gebruikspatronen.

Voordelen van betere hygiëne

 •  Minder ziekteverzuim, dus minder kosten voor tijdelijke vervangers en loon voor personeel dat niet werkt.
 • Meer gemotiveerd en trouwer personeel, dus minder kosten voor werving.
 •  Betere productiviteit en winstgevendheid.
 • Verbetering van het imago van het zorgcentrum
 • Preventie van de bewoners/patiënten zodat zij ook minder snel ziek worden

Waarom kiezen voor Initial?

 •  Wereldleider in essentiële diensten
 •  Totaaloplossing bij één leverancier
 • Een heel compleet producten­ en dienstenaanbod
 • Betrouwbare en constante kwaliteit
 • Maatwerk op basis van een grondige situatie­ en omgevingsanalyse
 • Regionale spreiding
 • Een gezond evenwicht tussen sociale, ecologische en economische
  belangen
 • Partnership met professionele oplossingen op maat van de klant, persoonlijke opvolging en proactief advies
 •  Deskundigheid en professionalisme van onze medewerkers
 • Wederzijds vertrouwen en een nauwe harmonieuze samenwerking

Quote

‘Netheid is niet hetzelfde als hygiëne. Iets wat zichtbaar proper is, is daarom nog niet hygiënisch schoon, dus bacterievrij.’

OVER INITIAL

Initial is wereldwijd marktleider in hygiëneoplossingen en is actief in meer dan 45 landen over de hele wereld, waaronder de belangrijkste economieën van Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Initial biedt innovatieve en milieuvriendelijke sanitaire diensten en oplossingen voor grote en kleine organisaties in de zorgsector en andere diverse sectoren. transport.

Het producten- en dienstenaanbod van Initial omvat oplossingen voor:

 • Toilethygiëne en luchtverfrissing
 • Handen wassen en drogen
 • Dameshygiëne
 • Vloerhygiëne

Voor meer informatie :
Tel : 0800 97 180
www.initialservices.be