Dankzij Villa Samson hoeven patiënten van het UZ in Brussel hun geliefde huisdier niet langer te missen tijdens hun ziekenhuisverblijf. Dit mooie project is een idee van verpleegkundige Dirk Danschutter en wordt een warm hart toegedragen door peter Danny Verbiest, de geestelijke vader van Samson. Ook Miele steunt dit bijzondere en vooral ook unieke initiatief. De Duitse huishoudspecialist schonk een professionele mop-machine, een speciale stofzuiger voor dierenhaar, een koelkast en een professionele vaatwasmachine om van Villa Samson ook op hygiënisch vlak een succesnummer te maken.

 

Verschillende onderzoeken tonen aan dat huisdieren een belangrijke rol kunnen spelen in het genezingsproces, naast de troost en liefde die ze bieden. UZ Brussel besefte dit en ging op zoek naar een manier om hiermee iets te doen, want om verschillende redenen kun je niet zomaar iedereens huisdier in het ziekenhuis binnenlaten. Een gulden middenweg, tussen thuis en het ziekenhuis, bleek de oplossing.

 

Villa Samson Miele UZ
Huiskatten Misty en Luna

De naam van die gulden middenweg is Villa Samson, een aangename ruimte waar patiënten in contact kunnen komen met hun huisdier in een van de vele leefruimtes. De ruimtes zien er zo aangenaam en huiselijk mogelijk uit. Niet denken aan het ziekenhuis, maar genieten van je huisdier en familie, daar draait het hier om. Naast persoonlijke bezoeken, worden er ook therapeutische sessies georganiseerd met getrainde dieren.

 

Villa Samson is volledig gefinancierd dankzij giften. Maar liefst 8110 particulieren deden een schenking. Danny Verbiest zelf droeg eveneens zijn financiële steentje bij met een gulle gift als peter. Daarnaast waren ook enkele bedrijven gecharmeerd door het project en wouden ze maar wat graag een helpende hand bieden. Een van die steunende partners is Miele.

 

Zij zorgen dankzij hun sponsoring onder meer voor de netheid in Villa Samson. Omdat de diertjes weleens vuile pootjes achterlaten wordt er vier keer per dag gepoetst. Dan kunnen ze best wel een professionele mopmachine gebruiken, dachten ze bij Miele. Ook mochten ze in de villa een speciale Cat & Dog Stofzuiger in ontvangst nemen. Deze stofzuiger is extra efficiënt in het verwijderen van dierenhaar. Ook de koelkast en de vaatwasser in de keuken komen van Miele.

 

Het is nog altijd mogelijk om Villa Samson te steunen met een gift. Coördinatrice Sylvie en de meer dan 40 vrijwilligers zullen u, net zoals de patiënten natuurlijk, meer dan dankbaar zijn. Patiënten hoeven namelijk niets te betalen voor deze service, terwijl het voor hen vaak een onbetaalbaar moment is.

 

Voor meer informatie, ook over de praktische werking van dit project, kan u terecht op www.villasamson.be.

 

Of bent u misschien op zoek naar professionele toestellen van Miele voor uw zorginstelling?
Dan verwijzen we u graag door naar www.miele.be.

 

Villa Samson