RZ Heilig Hart Tienen heeft gisteren de NIAZ Jaarprijs 2017 gewonnen. Met de Jaarprijs bevordert het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg het delen van goede voorbeelden om de zorg steeds verder te verbeteren. De jury was vol lof over de manier waarop het ziekenhuis medewerkers, patiënten en bezoekers betrekt bij het naleven van de vereisten voor veilige en kwalitatieve zorg.

 

De inzending van RZ Heilig Hart Tienen is gisteren in het Nederlandse Delft uitgeroepen tot winnaar van de allereerste NIAZ Jaarprijs. Afdelingshoofd Kwaliteit & Procesoptimalisatie Joeri Dejaeger en communicatiemanager Karla Venken wisten met hun duopresentatie de NIAZ-jury te overtuigen.

 

Met een gemiddelde score van 8,54 liet RZ Heilig Hart Tienen ziekenhuizen als UZ Gent, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen) en Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam) achter zich. Behalve felicitaties ontving de delegatie van RZ Heilig Hart Tienen ook een cheque van 10.000 euro uit de handen van NIAZ-voorzitter Kees Van Dun.

 

De inzending van Heilig Hart Tienen

Joeri Dejaeger: “Wij kozen een educatieproject over de essentiële kwaliteitsnormen waaraan het ziekenhuis in élk domein van de zorg moet voldoen om accreditering te kunnen behalen. Het zijn richtlijnen voor bijvoorbeeld infectiepreventie, patiëntenidentificatie, medicatieveiligheid, medische apparatuur, het voorkomen van doorligwonden, valpreventie of veilig injecteren.”

 

“In aanloop naar onze NIAZ-audit (juni 2017) hebben we samen met de kwaliteitsteams een brede sensibiliseringscampagne uitgewerkt om ervoor te zorgen dat alle ziekenhuismedewerkers deze essentiële kwaliteitsnormen perfect kennen en altijd en overal uniform toepassen. Tegelijk vinden we het belangrijk om ook onze patiënten en bezoekers te betrekken bij het naleven van deze standaardvereisten voor veilige en kwalitatieve zorg”, aldus Karla Venken.