Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) vraagt tijdens de Pensioen3Daagse aandacht voor meer fitheid in de sector zorg en welzijn. Uit cijfers van het CBS blijkt namelijk dat medewerkers in de zorg niet fit zijn in vergelijking met andere sectoren. Daarom test PFZW tijdens de Pensioen3Daagse zorgmedewerkers op hun financiële, mentale en fysieke fitheid. Dit gebeurt door een fitheid-team dat door middel van testjes de fitheid meet van medewerkers in diverse zorginstellingen. Er is verder een pop-up massagesalon en een smoothie-bar om medewerkers al meteen fitter te laten voelen.
 

Fit je pensioen te halen
“Wij vinden het belangrijk dat iedereen in de sector vitaal zijn pensioen haalt. Het fitheid-team is een reminder, zodat de mensen zich realiseren hoe hun levensstijl de gezondheid beïnvloedt,” zegt Sara Leene, manager Communicatie van PFZW. Tijdens de Pensioen3Daagse zal het PFZW fitheid-team enkele zorginstellingen bezoeken. Zij maken op locatie verse smoothies, geven massages en zullen fitheid-testjes afnemen. Deze testjes meten de financiële, mentale en fysieke fitheid van medewerkers.
 

De Pensioen3Daagse
De Pensioen3Daagse, op 6, 7 en 8 november, is een initiatief van het Ministerie van Financien, en wordt uitgevoerd door Wijzer in geldzaken. Doel hiervan is dat elke Nederlander jaarlijks even stilstaat bij haar of zijn pensioen. PFZW zorgt voor het aanvullend pensioen van meer dan 2,7 miljoen Nederlanders werkend in de zorg- en welzijnssector. We weten dat vooral jonge mensen niet altijd zin hebben over hun pensioen na te denken. Daarom is het belangrijk dat er tijdens de Pensioen3Daagse extra aandacht is voor dit onderwerp. PFZW doet graag iets extra’s om op een leuke en luchtige manier aandacht te vragen voor pensioen.
 

Cijfers van CBS over verzuim in de zorg
Medewerkers in de zorg zijn niet fit, volgens ijfers van het CBS. Het ziekteverzuim in de zorg- en welzijnssector ligt 35% hoger dan het landelijk gemiddelde. In verpleeg- en verzorgingshuizen is dat zelfs 50% hoger.