De opbrengst van de jaarlijkse Soirée Féminine van organisatie Best Pittig in Koksijde gaat dit jaar naar het Palliatief Support Team (PST) van az West. In totaal werd 6037,91 euro ingezameld voor dit goede doel. Het Palliatief Support Team wil dit geld gebruiken om een kamer in het ziekenhuis om te bouwen tot een kamer speciaal voor palliatieve patiënten.
 

Het Palliatief Support Team (PST) is een multidisciplinair team dat ondersteuning biedt aan patiënten met een ernstige levensbedreigende aandoening. Er is geen palliatieve eenheid in az West. Momenteel werkt het PST als een ‘mobiele palliatieve eenheid’ over de afdelingen heen. De leden proberen regelmatig bezoekjes te brengen aan de patiënten en de ziekenhuiskamer wat huiselijker aan te kleden met bv. kleurrijk bedlinnen, kadertjes, bloemen, koffiezet,…
 

Soirée Féminine
Het PST wil graag meer doen voor de patiënten dan wat ze nu kunnen doen. Om dit te realiseren kregen ze steun van Best Pittig Koksijde. Deze organisatie wou de opbrengst van hun evenement, Soirée Féminine, schenken aan het project van het Palliatief Support Team. Het team was ook zelf aanwezig op de soirée met een standje waar setjes cactussen verkocht werden. Daarnaast was Garage Marannes zo gul om een gift van 1000 euro te doen aan het Palliatief Support Team. Zo werd alles samen ruim 6000 euro ingezameld.
 

Kamer voor palliatieve patiënten
Het project dat het PST voor ogen heeft met dit geld is een aparte kamer realiseren voor palliatieve patiënten. Dit zou een kamer worden zoals op een palliatieve eenheid: een ruime eenpersoonskamer met wat uitzicht. “Het interieur willen we aankleden in een huiselijke sfeer met alle comfort aanwezig voor de patiënt en de familie. We denken bijvoorbeeld aan geïntegreerd bedmeubilair voor familie, een huiselijk gordijn, fotokaders aan de muur waar ze zelf foto’s kunnen inschuiven, eventueel een uitbreiding van het sanitair met een douche, etc.”, vertelt dr. Petra Maes, palliatief arts binnen het team.