Mechelen, 31 oktober 2018 – De Raad van Bestuur van Armonea Group NV heeft Bruno Holthof benoemd tot haar nieuwe voorzitter. Dokter Holthof is sinds 1 februari 2017 als onafhankelijk bestuurder lid van de Raad van Bestuur van de grootste Belgische private aanbieder van residentiële ouderenzorg. Met ingang op 28 september 2018 wordt Holthof nu ook voorzitter van de Armonea Groep NV. Hij volgt Baron Rudi Thomaes op die deze zomer overleed.
 

“Onder het voorzitterschap van Rudi Thomaes heeft Armonea een sterke reputatie opgebouwd voor kwaliteit, de zogenaamde Armonea Experience. Als nieuwe voorzitter zal ik blijven inzetten op kwaliteit en innovatie zodat Armonea verder kan uitgroeien tot een Europese aanbieder van ouderzorg”, zegt dr. Bruno Holthof.
 

Na zijn opleiding als arts behaalde Bruno Holthof (57) een MBA aan de Harvard Business School en schreef hij een doctoraat in de gezondheidseconomie aan de KU Leuven.
 

Tijdens zijn succesvolle carrière als partner bij McKinsey’s Global Health Care Practice, verwierf hij een ruime ervaring en expertise in consultancy-opdrachten voor medische bedrijven en instellingen in de gezondheidszorg in Europa en Noord-Amerika.
 

Holthof werkte veel samen met grote farmaceutische bedrijven, ondernemingen in de life science en medische toebehoren en adviseerde hen op het vlak van organisatiestrategie en –structuur en innovatie in de gezondheidszorg.
 

Vanaf 2004 stond Bruno Holthof als CEO elf jaar lang aan het hoofd van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), een netwerk van algemene en gespecialiseerde ziekenhuizen in Antwerpen. Onder zijn leiding werd ZNA één van de meest performante ziekenhuizen in Europa. In oktober 2015 verliet Holthof ZNA en werd hij CEO van de Oxford University Hospitals, een functie die hij ook vandaag nog bekleedt.
 


 

Over Armonea
Armonea is de grootste onafhankelijke seniorenzorgorganisatie in België. Dagelijks helpen onze 6.500 medewerkers meer dan 9.000 senioren genieten van hun leef-tijd, op de manier die hen het beste past. In zijn (bijna) 40 jarig bestaan, vergaarde Armonea heel wat expertise in dementie, onder meer met een gespecialiseerd woonzorgcentrum in Ukkel. Via ons dementie-kenniscentrum Anahata delen wij deze kennis en ervaring met onze 73 woonzorgcentra in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Daarnaast biedt Armonea ook verblijven in residenties en assistentiewoningen aan. Armonea is ook actief in Spanje en Duitsland en baat er 64 woonzorgcentra uit.
Meer informatie over Armonea en onze woonzorgcentra, assistentiewoningen en residenties vindt u op www.armonea.be.