Belgium Fanclub 1895 en Stichting tegen Kanker officialiseerden vandaag hun partnerschap tijdens de eerste meeting van het jaar van het fanboard 1895. Samen zullen zij zich inzetten om supporters te sensibiliseren over een gezonde levensstijl. Er zullen eveneens acties worden georganiseerd ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar kankerbestrijding en preventie.   

Tijs Cools, één van de coördinatoren van supportersorganisatie Belgium Fanclub 1895 is bijzonder blij met dit nieuwe partnerschap: “Heel wat van onze supporters krijgen jammer genoeg zelf of binnen hun familie- en vriendenkring te maken met kanker. Vanuit Belgium fanclub 1895 willen we ons steentje bijdragen door Stichting tegen Kanker te ondersteunen in hun strijd tegen deze vreselijke ziekte.”

“Stichting tegen Kanker is bijzonder verheugd met de Belgium Fanclub 1895 als nieuwe partner in de strijd tegen kanker. De voorbeeldfunctie van voetbalteams en supportersclubs is cruciaal in de promotie van een gezonde levensstijl bij de jeugd”, aldus dr. Didier Vander Steichel, Algemeen Directeur van Stichting tegen Kanker

In 2018 zal Belgium Fanclub 1895 alvast verschillende acties van de Stichting tegen Kanker ondersteunen. Zo nemen zij deel met het team 1895 Belgium fanclub aan Tournée Minerale in februari en zal dit via de communicatiekanalen gepromoot worden richting alle 1895 supporters. Daarnaast zal 1895 met een team deelnemen aan drie levenslopen samen met de lokale 1895 supportersclubs.

Rookvrij Voetbal Stichting tegen Kanker ondersteunt de fanclub 1895 en de KBVB ook in de verdere uitwerking en implementatie van het algemeen rookverbod dat geldt tijdens alle wedstrijden en stages van de nationale teams. In maart zullen we eveneens een rookstopsessie organiseren voor alle supporters die graag willen stoppen met roken. Deze strategie kadert in de toekomstvisie van beide organisaties, die de naam Rookvrij Voetbal kreeg.