AZ Heilige Familie werkt dagelijks aan de verbetering van de zorg voor haar patiënten. Niet alleen de medische en verpleegkundige zorg, maar ook de infrastructuur krijgt daarbij de nodige aandacht. Vanaf maandag 8 oktober worden de eerste zes gloednieuwe eenpersoonskamers in gebruik genomen, welke voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van een modern ziekenhuis. We vertrokken bij de ontwikkeling vanuit het concept van de helende omgeving (healing environment). Dit komt erop neer dat maximaal is rekening gehouden met een aantal omgevingsfactoren waarvan is bewezen dat ze een positieve invloed hebben op het genezingsproces.
 

– veel direct daglicht en een open zicht vanuit het patiëntenbed naar buiten toe
– zicht op natuur en werken met natuurlijke materialen
– zo min mogelijk geluidsoverlast
– veel ruimte
– maximale rolstoeltoegankelijkheid
 

Dit resulteert in 6 frisse, ruime en moderne kamers gebaseerd op het comfort van een rustgevende hotelkamer, maar met de meest moderne voorzieningen van een ziekenhuiskamer, netjes ingewerkt in het design van de kamer.
De patiënt kan vanaf nu rechtstreeks met 1 van de verpleegkundigen praten via het beloproepsysteem, zodat de verpleging meteen weet wat de nood is van de patiënt en reeds de benodigde zaken kan meebrengen.
 

Wat nog?
Zoals vooropgesteld in ons meerjaren beleidsplan stond ook 2018 in teken van de verdere modernisering van onze infrastructuur. Naast de nieuwe patiëntenkamers realiseerden we dit jaar ook de uitbouw van een ultramoderne hybride operatiezaal en de vervanging van alle apparatuur van de medische beeldvorming.
 

En we blijven niet stilstaan… we werken achter de schermen hard aan de verdere modernisering van ons ziekenhuis: een nieuwe endoscopische eenheid en internistisch dagziekenhuis, de vernieuwing van onze oudste opnameafdeling, een grotere dialyse-eenheid, vernieuwing van de revalidatie en uitbreiding van de bestaande hart- en longrevalidatie en een nieuwe inkomhal en cafetaria staan op de planning voor de eerstvolgende jaren.
 

DSC_0411
 

DSC_0400
 

DSC_0391
 

DSC_0386