News

Opnieuw nauwelijks duidelijkheid voor personen met een beperking

Daarom vraagt ze al jaren aan de minister wanneer de wachtenden hier antwoorden op krijgen. “Maar uit het meest recente antwoord van de minister blijkt niet alleen herhaaldelijk uitstel, maar ook dat slechts één op de acht wachtenden deze informatie zullen krijgen. En dat kan niet”.

Elk kind verdient elk jaar een verjaardag

De nieuwe campagne van de vzw The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research of het Wetenschappelijk Fonds van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola vestigt de aandacht op het werk van onderzoekers. Dankzij hun onderzoek zal de levensverwachting van zieke kinderen verbeteren en wordt morele steun geboden aan hun families.

Iedere pasgeborene verdient een gezicht

Tijdens een symbolische bijeenkomst in een Brussels ziekenhuis lanceren kinderartsen en ouders de campagne “Geef ons een gezicht”. Daarmee benadrukken ze nogmaals dat de nieuwe ziekenhuisfinanciering die vanaf 2019 in werking treedt niet erkent dat elke pasgeborene een individu is.

Zorg op maat voor kwetsbare zwangere vrouwen

Vandaag is ‘Born in Brussels’ boven de doopvont gehouden. ‘Born in Brussels’ is een nieuw project voor kwetsbare zwangere vrouwen dat er komt op vraag van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).