Special Technics

Jan Palfijn - Renson

Jan Palfijn Ziekenhuis oogt fris na renovatie

Het Jan Palfijn Ziekenhuis in Gent maakte onlangs een grondige metamorfose door. Het ziekenhuis werd tot op de betonstructuur gestript en vervolgens met een volledig nieuwe indeling en een gewijzigd uitzicht terug opgebouwd. De Tijdelijke Vereniging Boeckx-Arch&Teco-Bontinck tekende het Masterplan en coördineerde dit project, een waar huzarenstukje. De architecten besteedden niet alleen aandacht aan het uitzicht van het gebouw, maar ook aan een gezond binnenklimaat. Luifels met aluminium lamellen en windvaste screens van Renson laten controle van het binnenvallende zonlicht toe en voorkomen zo oververhitting.

Automatisering Ziekenhuis Afstand

Automatisering van uw ziekenhuisgebouw op afstand?

Desigo CC is een nieuw innoverend platform voor het beheren, bewaken en optimaliseren van alle systemen in een gebouw – gaande van verwarming, ventilatie en airconditioning over brandveiligheid en beveiliging, tot stroomvoorziening, verlichting en zonwering. Design CC verlegt de norm voor gebruiksvriendelijk, geïntegreerd en gestroomlijnd beheer van verscheidene disciplines in gebouwen.

Halve Deuren Jessa Ziekenhuis

De ‘halve deur’: doeltreffende en goedkope oplossing tegen wegloopgedrag

De vakjury van de achtste editie van de I2C Awards riep het project de ‘halve deur’ van het Jessa Ziekenhuis uit tot winnaar binnen de categorie Tools. In deze categorie ging men op zoek naar specifieke hulpmiddelen of vondsten die het verblijf van de bewoners en het werk van het personeel gemakkelijker maken. Het systeem van de ‘halve deur’ voorkomt weglopen zonder een opgesloten gevoel te creëren.

DRJ_4242_1024

AZ Maria Middelares Gent kiest voor Silentia Vouwschermen

Privacy-gordijnen die afzonderlijke ruimten creëren in ziekenhuizen hebben één groot probleem: ze zijn vaak besmet met potentieel gevaarlijke bacteriën. Dit besefte men in het nieuwe AZ Maria Middelares in Gent als geen ander, vandaar dat men er koos voor een innovatieve oplossing: de nieuwe generatie Silentia Vouwschermen. Deze koppelen hygiëne aan gebruiksgemak en een voor zowel het verplegend personeel als de patiënt optimale privacy.