De uitbreiding en vernieuwing van de Sint-Jozefkliniek in Bornem valt meteen op wanneer je voorbijrijdt in Bornem. Maar ook binnenin is er uiteraard veel veranderd en moesten er keuzes gemaakt worden, onder meer op sanitair vlak met DELABIE als toeleverancier.

 

Voor de openbare sanitaire ruimtes viel de keuze op de zelfsluitende wastafelkraan TEMPOSOFT 2. Dit wordt gecombineerd met een thermostatische mengautomaat PREMIX NANO. Deze oplossing zorgt voor een betere controle op het waterverbruik. De wastafelkraan heeft namelijk een debiet van 3 liter per minuut waarbij de waterstraal na 7 seconden automatisch gestopt wordt. Zo wordt verspilling beperkt en zorgt vergeetachtigheid bij de gebruikers niet voor onnodig waterverlies en extra kosten. Bovendien zijn deze kranen uitgerust met een hygiënische staalbreker. Die van Delabie heeft een specifiek ontwerp in Hostaform, een kalkwerend materiaal dat 10x minder snel verkalkt. Zo blijven er geen vuilresten of water achter en wordt bacteriegroei verhinderd.
Niet alleen voor het kraanwerk stond DELABIE in, ook voor de hulpmiddelen werden zij ingeschakeld. Er werd geopteerd voor grepen en douchezitjes uit hun assortiment Toegankelijkheid. Het ziekenhuis gaf de voorkeur aan grepen en steunen in een nylon-uitvoering. Het gebruikte nylon is gekleurd in de massa en een anti-UV-behandeling bestrijdt de vroegtijdige veroudering en vergeling van de producten die blootgesteld worden aan het licht. Het oppervlak van de nylongrepen is homogeen en poriënvrij voor een goede hygiëne en een gemakkelijk onderhoud. In tegenstelling tot andere synthetische materialen is nylon bovendien uiterst slijtvast, warmtebestendig en breukvast.

 

Ook op het vlak van veiligheid denkt DELABIE mee. Dankzij de afstand van 38mm tussen greep en muur wordt verhinderd dat de voorarm van een gebruiker vast komt te zitten. Zo wordt ook het risico op het breken van een vastzittende arm bij een val beperkt. De diameter van 32mm die gebruikt wordt voor de grepen biedt ondertussen een optimale grip.

 

De installatie is gebeurd, de vernieuwing is een feit. Het ziekenhuis is klaar voor de toekomst. Al moet alles natuurlijk goed onderhouden worden. Bij het ontwerpen van hun oplossingen houdt DELABIE rekening met het latere onderhoud. De producten zijn specifiek ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik, dus ook op plaatsen met een hoge gebruiksfrequentie zoals ziekenhuizen. Alle mechanismes zijn vervaardigd uit kalkwerende materialen en zijn zelfreinigend. Het DELABIE-mechanisme is ingebouwd in een binnenwerk dat gemakkelijk toegankelijk is, zonder de kraan te demonteren en zonder in te boeten op vandaalbestendigheid. De gestandaardiseerde onderdelen zijn bovendien eenvoudig en snel in te wisselen. En mocht er toch iets zijn, is de leverancier altijd telefonisch bereikbaar voor technische ondersteuning. Alle handleidingen zijn trouwens online beschikbaar op www.delabiebenelux.com.

 

Staat uw ziekenhuis of woonzorgcentrum ook voor een sanitaire uitbreiding of opfrisbeurt?
Kies voor installatiegemak, beperkt en eenvoudig onderhoud, betrouwbaarheid en duurzaamheid maar ook voor ecologie (water- en energiezuinig). Contacteer DELABIE.