Installatie

Centrale Sterilisatie Unit

Kan uw ziekenhuis de continuïteit van de centrale sterilisatie garanderen tijdens verbouwingen?

Bepaalde ziekenhuizen zijn volop bezig met de bouw van een volledig nieuw ziekenhuis of hebben net hun nieuwe complex voorgesteld. Andere zijn in de weer met het renoveren en moderniseren van bepaalde afdelingen. Tijdens deze chaotische periode mag de kwaliteit van het ziekenhuis uiteraard niet naar beneden gaan. Dat geldt zeker en vast ook voor de afdeling Centrale Sterilisatie.

veilige douche legionella

Legionella: een sluipend gif

In zorginstellingen kunnen de gevolgen van een legionella-besmetting catastrofale gevolgen hebben. Vandaar dat de Belgische wetgever verplicht om de nodige maatregelen te nemen. Maar hoe kan u nu voorkomen dat legionella in uw ziekenhuis een probleem wordt?

bifipro-017_1024

Belgische ziekenhuisprimeur in vrijwaring van legionella met BIFIPRO®-installatie

Begin april 2015 paste AZ Damiaan haar legionellabeheersplan aan door de im-plementatie van de Bifipro®-installatie. Deze installatie is een Belgische primeur voor de bestrijding van legionella in de zorgsector. Het systeem is opgebouwd uit koper- en zilverelementen die op basis van het waterverbruik worden gedi-mensioneerd. Deze toepassing is al geruime tijd gekend, maar is pas sinds 2014 goedgekeurd als alternatieve beheersmaatregel in het kader van het legionel-labesluit in België.

960_UZ_Brussel_©Dominic_Verhulst_111_2

Cleanroom Systems Belgium: turnkey vanaf design tot en met validatie

Cleanroom Systems Belgium ontwerpt en implementeert cleanrooms met diverse toepassingen binnen de health & cleancare en dit met de beste producten op vlak van innovatie, kwaliteit, budget en levertijd. Daarbij garandeert CSB een voorsprong en een jarenlange garantie inzake duurzaamheid en gebruiksgemak. CSB behoort tot de bedrijvencluster van Building Group Jansen.