Als het erom gaat geneesmiddelen koel te bewaren volgens de DIN 58345-norm, is improviseren uit den boze. Dometic komt u tegemoet met zijn technologie en zijn DIN-compatibele modellen. Maar welke apparaten zijn geschikt voor u?

 

Met zijn Healthcare-gamma voor zowel statische als mobiele koeling blijft Dometic tegemoetkomen aan specifieke vereisten met specifieke oplossingen.

 

Die vereisten gelden vanzelfsprekend uitdrukkelijk in de ziekenhuiswereld en aanverwante sectoren. Daar waar men medische specialiteiten, stalen, bloedzakjes en… natuurlijk ook geneesmiddelen koel bewaart. De DIN-normen maken deel uit van de JCI/NIAZ-accreditatie en definiëren het kader, waarnaar uw instelling zich kan richten om conforme apparaten te vinden. Dat is zeker het geval voor de DIN 58345-norm met betrekking tot het dagelijks bewaren van geneesmiddelen.

 

Dometic en DIN sluiten naadloos op elkaar aan dankzij twee specifieke modellen van het Healthcare-gamma: de vrijstaande HC302 en HC502 koelkasten. Uw keuze zal afhangen van het benodigde volume en de ruimte die het apparaat inneemt. De Pharmacool HC302 biedt een netto volume van 22 liter, voor de HC502 is dat 35 liter.

 

Naast deze eigenschap zijn de modellen volstrekt identiek. Ze zijn allebei geschikt voor het bewaren van gevoelige geneesmiddelen bij een vaste temperatuur van 5°C. Hun ingebouwde ventilator verzekert een constante temperatuur. Ze hebben een A+ energielabel en werken zo goed als geruisloos (het geluidsniveau bedraagt amper 42 dB). Handige details: een geluidsalarm weerklinkt wanneer de deur gedurende langer dan 20 seconden geopend blijft en een batterij waarborgt de opslag van de temperatuurgegevens bij een stroomonderbreking. Via de seriële RS232-poort kan u de temperatuur van de koelkasten van op afstand monitoren met uw eigen software.

 

Sinds kort kan Dometic deze koelkasten ook aanleveren in een speciale versie die geschikt is voor het bewaren van baby-melk op de materniteit, met vaste temperatuurinstelling op 4°C.

 

Naast deze koelkasten voor opslag van medicatie, heeft Dometic ook een uitgebreid gamma van performante draagbare koelboxen voor transport van medicatie en dit conform de GDP-wetgeving.

 

Deze kunnen geleverd worden met vaste temperatuurinstelling met max -/+ afwijking van 1°C. en extra accessoires, zoals een handige trolley of een ‘tag’ die gedurende de gehele rit de temperatuur monitort. Zo bent u zeker dat naast een goede bewaring in de apotheek, de geneesmiddelen ook gedurende het gehele transport op een degelijke manier bewaard en gemonitord blijven.

 

Meer informatie? www.dometic.be > Business solutions > Hospitality > Care