Spice Up your Environment 

 

Hoe slagen we er in om een saaie ziekenhuisomgeving, een wachtlokaal, een ziekenhuiskamer, een onderzoeklocatie of een volledige pediatrische afdeling snel om te toveren in een magische leefwereld waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan en ze even hun zorgen en angsten kunnen vergeten?  

 

••• Vraag hier uw gratis catalogus aan! ••• 

 

Bestickering ZiekenhuisBestickering ZiekenhuisSinds mei 2017 prijken er leuke stickers op de muren in enkele afdelingen van het Gentse Universitair Ziekenhuis. De firma Elandir Care, die u wellicht in de eerste plaats kent vanwege hun mobiele kamerschermen en flexibele scheidingswanden onder de naam SILENTIA, en van AIR CREATIVE geurbeleving, zorgde voor deze leuke transformaties. Nieuwsgierig als we zijn, bleven we daarom zelf even plakken in het UZ Gent bij Kim Byn (adjunct-hoofd-verpleegkundige PAZA/Buitendiensten anesthesie) om een kijkje te gaan nemen. 

 

“De reacties zijn alleen maar positief. Iedereen heeft deze verandering enthousiast onthaald”, laat Kim meteen optekenen. “Concreet hebben we bestickering aangebracht in twee ontwaak-zalen en op de NMR-afdeling, al zijn er natuurlijk nog meer afdelingen die al kindvriendelijk aangekleed waren.” 

 

“Een inspirerende omgeving heeft een positieve invloed op het welbevinden en herstel van jonge patiënten.”

 

c'est hautDe vraag om deze vernieuwing klonk al een tijdje en toen er hiervoor budget vrijkwam van de pediatrische pijnwerk-groep zijn verschillende medewerkers op zoek gegaan naar inspiratie en mogelijkheden. “We zijn redelijk snel bij de creatieve stickers van Elandir Care beland. Zaakvoerder Dirk Baert heeft ons heel goed begeleid en op weg gezet om er iets moois van te maken. Hier hebben we nog voor een extra meerwaarde kunnen zorgen door de stickers op bepaalde plekken ook te combineren met wolkenplafonds die daglicht simuleren. Zo zorgen we voor een dubbele, aangename ervaring, ook wanneer de patiënten neerliggen.” 

 

Zorg stopt namelijk niet bij de medische ingreep zelf. De revalidatieperiode, of ze nu kort of lang is, is eveneens geen fijne ervaring voor de kinderen. Een inspirerende omgeving heeft een positieve invloed op het welbevinden en herstel van jonge patiënten. “In plaats van zich suf te staren op weinigzeggende, ietwat saaie ziekenhuismuren of het plafond prikkelen de vrolijke beelden de fantasie en doen de kinderen weg dromen in kleurrijke belevenissen en de avonturen die opgeroepen worden. Een ziekenhuisbezoek op zich is geen leuke uitstap voor een kind, maar je wil het toch altijd zo aangenaam mogelijk proberen maken”, licht Kim toe. “Het is de bedoeling om vanaf nu elk jaar minstens één afdeling op te fleuren.” 

 

Bestickering ZiekenhuisVandaag stellen ziekenhuizen meer dan ooit alles in het werk om de opname en het verblijf van kinderen zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Speciaal opgeleide artsen en verpleegkundigen weten dat men deze minipatiëntjes niet mag beschouwen als minivolwassenen. Het verzorgen van kleine kinderen vraagt om een bijzondere aanpak en een kindvriendelijke infrastructuur. Kleine kinderen hebben soms heel specifieke vragen en noden, ondermeer omdat ze in het ziekenhuis geen besef meer hebben van tijd of regelmaat en omdat de routine van thuis er niet meer is. 

 

Een kindvriendelijke omgeving draagt er in grote mate toe bij om deze kleine patiëntjes op hun gemak te stellen en hun angsten weg te nemen. Op die manier verlopen ook de onderzoeken  en de zorgverlening in een meer ontspannen sfeer.  

 

••• Vraag hier uw gratis catalogus aan! ••• 

 

 

Spice up your environment

 

De speciale bestickering is gecertifieerd voor zorgtoepassingen en men kan deze, mits wat handigheid, ook zelf aanbrengen of men kan beroep doen op de bestickeringsexpertise van de Elandir bestickering professionals. 

 

De speciale zorg stickers onderscheiden zich door onder meer door:

  • De extra stevige kleefkracht die zorgt voor een perfecte hechting.
  • De naadloze decoupering die storende randjes uitsluit.
  • Extra UV-bescherming waardoor verkleuring door zonlicht wordt voorkomen.
  • De extra beschermfolie die contact met de drukinkt onmogelijk maakt en toelaat om de stickers probleemloos te reinigen zonder kleurverlies.

 

Videolink over bestickeringsprojecten beschikbaar op eenvoudige aanvraag.
Voor meer informatie contacteer vrijblijvend Dirk Baert via dcg.baert@elandir.be of 0475 89 15 98

Ga even een kijkje nemen op: www.koalacool.be