Voor een mooi en bovenal menselijk verhaal uit de zorg hebben we altijd plaats in Actual Care. Het verhaal van Johanna Mannens, die na meer dan 34 jaar dienst bij woonzorgcentrum Marienheim, stilaan met pensioen gaat, is er zo eentje. Miele Professional verraste Johanna daarom, samen met directeur Patrick Laschet, op een reportage. Gedurende haar volledige carrière als verantwoordelijke voor de was gebruikte Johanna namelijk steevast machines van Miele Professional

 

Woonzorgcentrum Marienheim is een begrip in het Duitstalige dorp Raeren. Een groot stuk van het oudere deel van de bevolking is zelfs geboren in Marienheim, toen het nog een materniteit was. Dat is ook het geval voor huidig directeur Patrick Laschet en wasvrouw Johanna Mannens. Na meer dan 34 jaar haar hart en ziel in de wasserij van Marienheim gestopt te hebben, nadert nu haar pensioen. En of ze gemist zal worden…

 

Er wordt 7 dagen op 7 gewassen en gestreken in het woonzorgcentrum. Op zondag wordt er een beetje gas teruggenomen, maar na de mis vind je Johanna wel degelijk ook even terug in de wasserij. Op een week wordt er zo’n 400 kilogram was gedaan door het team, zowel kledij als beddengoed. Voor de 150 residenten en ongeveer 11 serviceflatbewoners, maar ook voor scholen uit het dorp en enkele huishoudens met sociale steun. Ook reparaties van kledij zijn mogelijk, soms zelfs met behulp van vaardige residenten.

 

“We zien een duidelijk verschil tussen wat we zelf doen en wat we uitbesteden. Er werd ooit samengewerkt met een partner, maar niets tipt aan ons interne team”
Directeur Patrick Laschet

 

Opvallend is hoe Johanna gedurende haar volledige loopbaan dag in dag uit met machines van Miele Professional werkte, van 1984 tot vandaag. Een van de voornaamste redenen daarvoor is de waskwaliteit. Zo horen we in het woonzorgcentrum dat er duidelijk een verschil zichtbaar is tussen het wasgoed dat intern gebeurt en het wasgoed dat terugkomt van bijvoorbeeld het ziekenhuis, na een hospitalisatie van een resident.

 

Mannens JohannaHet wasteam van Johanna plukt dan ook de vruchten van hun goede teamwork – iedereen kent elkaar en iedereen wil het beste voor de residenten – en de performante machines. En zo hoort het ook. In de zorg is goede voeding belangrijk alsook bekwame verzorgers, maar ondersteunende dienstverlening zoals proper wasgoed afleveren is net zo belangrijk voor het welzijn en comfort van de bewoners.

 

Aangezien er altijd leven in de wasserij is in Marienheim, mogen de machines het dus zeker niet zomaar laten afweten. Bij de machines van Miele Professional noteert Johanna gelukkig maar zelden problemen. En als er al eens iets mank loopt, is de dienst-na-verkoop gelukkig zowat de snelste en meest doeltreffende uit de sector, klinkt het: met één bezoek wordt elk euvel meteen verholpen. Ook nadat Johanna straks haar laatste mand was uithaalt, zal dat uiteraard gewoon zo blijven.

 

Geniet met een gerust hart van je pensioen, je wasserij is in goede handen!
Namens het volledige team van Miele Professional (www.miele-professional.be)