Typ om te zoeken

Facility

En toen werd grote hoeveelheden wassen nóg efficiënter… 

Delen

Analyse van een nieuwe generatie wasmachines

 
In juni 2016 bezochten we de wasserijen van AZ Maria Middelares in Gent en die van woonzorgcentrum Westervier in Brugge. Beide zorginstellingen zijn uitgerust met materiaal van Miele Professional. Indrukwekkende installaties. Ondertussen heeft de Duitse fabrikant echter niet stilgezeten. Integendeel, ze schakelen alweer een versnelling hoger en pakken uit met hun nieuwe wasmachines Performance en Performance Plus. Tijd om eens uit te pluizen wat deze nieuwe generatie voor zorginstellingen kan betekenen.
 
De nieuwe wasmachines Performance met de modellen PW413 en PW418 en Performance Plus met de modellen PW811, PW814 en PW818 leggen de lat qua performantie en (energie-)efficiëntie weer een niveautje hoger.
 
De modellen zijn voorzien van dubbele veren. Deze zorgen voor een tot nu toe ongeziene stabiliteit. Het grote voordeel hiervan is dat de levensduur van de toestellen aanzienlijk verlengd wordt, iets wat elke technisch verantwoordelijke graag ziet gebeuren uiteraard.
 
We haalden zopas aan dat de machines qua energiezuinigheid eveneens een stap voorwaarts zetten. Er is namelijk minder water en energie nodig dankzij de naadloze sopcontainer. Die zorgt voor een betere waterdoorstroming en een dynamische stroming rond de verwarmingselementen. Maak met andere woorden kennis met een wasproces dat hoog en laag in positieve zin met elkaar verbindt: een hogere kwaliteit en een lagere energiefactuur. De besparing van water en energie (én zeep) wordt ook op andere fronten gecreëerd. Het nieuwe weegsysteem past het wasproces namelijk aan in functie van de belading. Zo wordt geen druppel water, geen gram zeep en geen kW energie meer dan nodig verbruikt.
 
We staan in deze analyse graag even stil bij energiezuinigheid en efficiëntie. Logisch, dit is en blijft Zorg&Techniek, maar hoe is het ondertussen met de was zelf? Als technisch directeur kan je bij de directie dan wel pronken met besparende wasmachines, maar als meteen na jou het diensthoofd van de schoonmaak of van de hoteldiensten met een waslijst aan klachten binnenstapt over de bedenkelijke kwaliteit van het gewassen beddengoed of de werkkledij… Properheid is een belangrijke factor in de patiëntenbeleving.
 
Gelukkig blijft Miele ook daaraan werken. Zo is de wasbehandeling van het textiel extra zacht dankzij de SoftCaretrommel. De vernieuwde perforaties in de meeneemribben bieden van bovenaf een optimale bevochtiging van het textiel. De inkepingen aan de trommel zorgen daarbij dat alle vuilresten worden afgevoerd zoals het hoort en dus niet blijven hangen aan de meeneemribben.
 
Samengevat: deze nieuwe generatie wasmachines zorgt voor alleen maar tevreden gezichten. De technisch directeur ziet de cijfers op de energiefactuur naar beneden gaan en de schoonmaakverantwoordelijke ruikt met nog meer plezier aan het propere wasgoed.
 
Voor meer informatie, bezoek www.miele-professional.be
 
 
 
 

Geef een reactie